Željka Korman

Osnovne informacije

Željka Korman, 40 godina, posao gdje radim je trgovina, znači dizanj i nošenje tereta, slaganje robe na police,rad s ljudima, vođenje smjene itd…često sam radila i do 11 sati na dan. Inače cijeli život obožavam sport i aktivnost,nikada na miru može se reći hiperaktivna Dani su prolazili u pokretu večinom najmanje sjedenja Sada na bolovanju čak već 2 godine,u očekivanju invalidske mirovine.

 

O Vašim tegobama i simptomima

Tegobe su počele vjerojatno s padovima kojih je bilo puno(sportska gimnastika), a točka na i je bio pad 2003. kada je pukla trtica. Od tada me je povremeno boljela kičma, a bolovi u leđima su počeli  uslijed teškog rada u trgovini. Svako malo me je znalo ukočiti, pa drveniti stražnjica, ujutro sam hodala sve teže, trebalo je vremena dok se nisam razgibala, kasnije sam sve teže vozila. Jednog dana kod kuće mi je bol sijevnula niz noge i srušila na pod i tada sam završila u krevetu 2 mjeseca, poslije toga fizikalna terapija koja je trajala 4 mjeseca i  nije pomagala i tako sam na kraju završila na operaciji. Poslije operacije su počeli bolovi u vratnoj kralježnici. Ttrnjenje i bolovi niz lijevu ruku, vrtoglavice, šum u ušima, slabije pamćenje. Poslije svake terapije sve gore i gore, isprobala istezanje vrata da se olakšaju tegobe ali i dalje ništa. Nakon silnih bolova odlučila se na ooperaciju.

 

Operacija

2008. - Operacija L4-L5  interlaminenktomija na Rebru, dr. Heinrich.
2009. - Operacija C4-C7 mikrodiskektomija na Rebru, prof. Vukić.

 

Post-operativni oporavak

Lumbalni dio
Posoperativni oporavak u Stubičkim toplicama, poslije terapije, počela voziti auto 6 mjeseci iza operacije, kućanski poslovi isto tada. Pomagala nisam imala nikakva. Nisam se vratila na posao.

Vratni dio
Post-operativni oporavak u Stubičkim toplicama, bez šancovog ovratnika, poslije terapije u Božidarevičevoj. Oporavak puno brži nakon 3 mjeseca djelomično vraćanje aktivnostima zbog ograničenosti pokreta glave. Nikakvih sada tegoba osim spomenutih i isto tako nisam se vratila na posao zbog ponovnih tegoba u lumbalnoj kralježnici koje su izazvane pregledom na invalidskoj komisiji Sada u toku liječenje terapijama u Božidarevićevoj.

 

Poruka za ostale posjetitelje portala Spinoteka.HR

Nemojte ignorirati bolove koji se javljaju u leđima,razmislite dali radite odgovarajući posao.


Komenatara (0)

New comments are currently disabled.