Animacija spinalne injekcije

Transkript video zapisa

Kada pacijent iskusi kroničnu i učestalu bol u leđima, određene vrste lijekova mogu biti ubrizgane u bolno područje kralješnice kako bi se postigli i dijagnostičke i terapijski efekti.

Spinalne injekcije mogu biti ordinirane na razna mjesta u kralješnici. Neke injekcije se koriste za olakšavanje učestale boli u leđima. One druge injekcije se koriste kako bi se odredio izvor boli ili ozljede kralješnice.

Ovi tipovi injekcija se nazivaju "spinalne blokade". One mogu biti aplicirane u spinalna područja kao što su epiduralni prostor, intervertebralni prostor, korejene živaca ili male zglobove. Tijekom procedure lagani anestetik je ubrizgan u određeno područje, kako bi se smanjila razina boli. Često se koristi i kombinacija kortikosteroida kako bi se smanjila oteklina i upala.

Nakon ubrizgavanja, lijek se može slobodno kretati spinalnim kanalom, oko korjena živca ili u malim zglovovima. Zatim se pacijentu bol polako povlači. Ako se bol potpuno povuče, doktor može biti siguran da se identificirali izbor boli odnosno mjesto ozljede.


Komenatara (0)

New comments are currently disabled.