Davor Kelentrić

Osnovne informacije

Zovem se Davor Kelentrić imam 32 godine, po zanimanju inž. građevinarstva. Posao mi je uglavnom sjedeći za kompjuterom. Do svoje 22. godine sam aktivno igrao nogomet u 2. ligi i mali nogomet po turnirima. Po diplomi sam se prebacio na karijeru pa je sport relativno iščeznuo. 

Imam 195 cm i 115 kg. 

 

O Vašim tegobama i simptomima

U dobi od 29 godina je počelo samo od sebe...prvo u donjem dijelu leđa i onda mi blokiralo lijevu nogu. Blokiralo u smislu da mi noga nije mogla ići gore u kuku ni najmanje, tzv. Laseguov znak jedno 5 stupnjeva. Vukao nogu tako godinu dana i radio pomalo i svaki dan na 5 Brufena. Nakon godine dana tegoba otišao u Pulu u poliklinku Peharec, tamo proveo 2 tjedna na vrlo učinkovitoj terapiji čiji rezultat je bio da sam ostao bez bolova, ali zato noga u istom mehaničkom stanju. Živio tako još godinu dana.

 

Operacija

Nakon 2,5 godine tegoba i utjecaja okoline da nek ne budem lud i idem na operaciju da to je kičma bal bla bla....prekipilo mi i odlučio nešto radikalno napraviti pa šta bude. Otišao na pregled kod dr. Saftića u Vingradsku ZG i tamo mi je vrlo jasno predočio da bez operacije ne bude napretka. OK, to je to...operiran 22.1.2009. minimalno invazivnim pristupom.

 

Post-operativni oporavak

U toplicama nisam bio, sve što se tiče oporavka, 42 dana bolovanja u kojem sam imao poštedu od sjedenja duljeg od 15 minuta dnevno. 30 dana sam nosio ortozu. 42. dan nakon operacije sam išao raditi. 4 mjeseca nakon operacija redovno igram nogomet.

 

Poruka za ostale posjetitelje portala Spinoteka.HR

Meni je u odlukama najviše pomoglo kad sam osluškivao vlastito tijelo, a ne drugo oko sebe. 


Komenatara (0)

New comments are currently disabled.