K.S.

Osnovne informacije

R.S; 51. god; sveučilišni profesor; stil života: sjedenje za kompjuterom 10-12 sati dnevno (posao i hobiji vezani uz pisanje), pušač (40 cigareta dnevno), nekada aktivno bavljenje sportom (gimnastika, odbojka), a zadnjih godina minimalno, jedino plivanje u ljetnjim mjesecima.

 

O Vašim tegobama i simptomima

Tegobe počele prije osam godina, dijagnosticirana protruzija L5-S1, nakon devet mjeseci stanje se poboljšalo konzervativnom terapijom. U međuvremenu povremeni bolovi u križima riješavani akupunkturom i masažom. Od veljače 2009. nakon nezgodnog rotacijskog pokreta pri padu dolazi do velikih bolova i MRI kralježnice pokazuje ekstruziju L5-S1. Tretman kod kiropraktičara uvjetuje utrnulost stopala i trnce duž desne noge. Odlazak kod Peharca u Pulu na trotjednu terapiju nakon koje se polako vraća stanje u nekakvu funkcionalnost, ali još uvijek uz jake bolove i neophodnih tri Ketonala dnevno. Ipak uz svakodnevne vježbe i plivanje tijekom ljeta stanje se svakim danom poboljšava, utrnulost stopala i trnci potpuno nestaju, hod se normalizira i bolovi se smiruju. Zadnjih dva mjeseca bez analgetika uz nastavak vježbi za jačanje muskulature.

 

Operacija

Još uvijek bez operacije, osobno mislim zahvaljujući vježbama koje mi je prepisao dr. Peharec. Uporno sam ih radila i ustrajala u tome jedino iz razloga što kad mi je bilo najgore me je boravak u Puli vratio u stanje funkcioniranja, pa sam se mogla vratiti na posao i svakodnevnim aktivnostima.

 

Post-operativni oporavak

Još uvijek nisam bila na operaciji.

 

Poruka za ostale posjetitelje portala Spinoteka.HR

Nemojte žuriti s operacijom, pokušajte si dati malo vremena i probati s drugim metodama neoperativnog liječenja.


Komenatara (0)

New comments are currently disabled.